QR Codes

Wat is een QRcode?

Een QRcode is ontwikkeld in 1994 door het Japanse bedrijf Denso-wave en is een matrix-code, oftewel een tweedimensionale barcode. QRcodes kunnen, met behulp van software, ingescand worden met een mobiele telefoon. QRcode staat voor quick response. Hiermee wordt de snelle manier van coderen en decoderen bedoeld. QRcodes bieden de mogelijkheid om data (zoals tekst en/of domeinnamen) te vertalen naar een te scannen, tweedimensionale barcode.

Kies een toepassing waarvoor je een QRcode gaat maken

In een QRcode stopt u tekst, een website URL, een telefoon nummer, een locatie (via Google Maps), gedetaileerde informatie over een object, huis, pand of historische beelden in. De QRcode zet u in als verlengstuk van de offline communicatie voorziening. Pak een smartphone, scan de code en je wordt direct doorgestuurd naar de website of je belt direct naar het nummer dat in de code is gezet, mocht het zo zijn dat u een bedrijf hebt waarbij de locatie moeilijk te vinden is? Dan kunt u op uw visitekaartje een QRcode laten zetten dat als deze gescant word u een routebeschrijving krijgt naar uw bedrijf. Heeft u geen QR scanner op uw smartphone?

Struinen met QRcodes

QRcodeOp de palen langs onze Struinroutes vindt u op de palen ook deze handige codes.

Als u in het bezit bent van een smartphone met een app welke deze k=codes kan lezen kunt u hier meer informatie lezen over de plak waar u zich op dit moment bevind.

Hieronder vind u een aantal links naar apps voor zowel Apple iPhone en Android toestellen.

 

 

iTunes In iTunes kun je zoeken op QR code reader en je vind een keur aan apps.
Een van de meeste gebruikte is QR Reader for iPhone 
 Ook voor Android is er een ruime keuze aanwezig in de playstore.

Zoals:

QR_Code_Reader QR Reader: deze kunt u hier vinden
QR_Droid_Code_Scanner  QR Droid Code Scanner: deze kunt u hier vinden