Oranje Paal 7

Doe je ogen dicht en luister. Wat hoor je? Fluitende vogels in de bomen en struiken? De wind die ruist door de bladeren en de toppen van de bomen? Misschien het piepje van een kleine muis die op zoek is naar wat lekkers of het zoemen van een hommel? De natuur zit vol geluiden!

‘Kijken’met je oren is een aparte ervaring. Wat je met je ogen niet zien kunt, kun je wél ‘zien’ met je oren zoals de geluiden die de wind maakt in de bomen. Het kraken van takken, het geritsel van het blad, het ruisen van een regenbuitje op het mos, het vallen van een paar rijpe hazelnoten of sparappels op de grond, ritselend oud blad.
Sommige dingen, zoals kleine bodemdiertjes, bewegen wel maar de geluiden die ze maken zijn niet te horen.

Door goed te luisteren besef je dat je omringt bent door talloze zichtbare en onzichtbare geheimen.”