Oranje Paal 37

In deze buurt kom je soms een ijsvogel, ook wel, vanwege zijn prachtige, overheersende blauwe kleur, ‘de blauwe flits’ genoemd, tegen. De vogel maakt zijn nest in een steile oeverwand. Koude winters met veel ijs zijn slecht voor de ijsvogel: het dier eet vis, dankzij het ijs wordt zijn voedsel onbereikbaar. Veel ijsvogels verhongeren dan.

Na zo’n strenge winter duurt het jaren voor het aantal ijsvogels weer een beetje op peil is. Verder zijn schoon en stromend water van belang en natuurlijk, voldoende visjes. Zien ze wat dan duikt de vogel als een pijl uit de boog onder water en meestal is het raak.
De vogel lijkt, dankzij zijn prachtige kleuren, meer op een vogel uit de tropische regenwouden, maar gelukkig komen ze soms ook voor in onze ‘wouden’, parken en groene, waterrijke woonwijken!

Meer informatie vindt je hier:

www.vogelbescherming.nl

www.ijsvogels.nl